Voor cliënten

Wat is Nazorg Borstkanker?

Nazorg Borstkanker is een uniek, kortdurend en allesomvattend behandelconcept voor (ex-)borst-kankerpatiënten. Je kunt bij ons terecht na je behandelingen in het ziekenhuis. Het concept combineert alle verschillende vormen van professionele zorg onder één dak: fysiotherapie, huidtherapie, psychosociale zorg en diëtetiek/voedingsadvies. En voegt daar persoonlijke aandacht, liefde en één aanspreekpunt aan toe. Een kort en allesomvattend traject, aangevuld met diverse ondersteunende therapieën. Alle therapievormen worden ook los van elkaar aangeboden. Je krijgt wat je nodig hebt.

Zo werken we

  1. Kennismaking. Je krijgt alle informatie over de mogelijke gevolgen van je behandeling. Wat is normaal en wat niet? En wat kun je het beste doen of laten behandelen?
  2. Psychosociale en fysieke zorg. We bekijken wat je allemaal nodig hebt en waar mogelijk en gewenst combineren we dat.

Wat je nodig hebt, stellen we vast tijdens een intake. Hierin vertel je jouw verhaal en geef je aan waar je behoefte aan hebt. Wij passen het nazorgtraject volledig aan op jouw zorgvraag.

In het nazorgtraject staan een fysiotherapeut, huid- en oedeemtherapeut, psycholoog en diëtist/voedingsdeskundige voor je klaar. Zij werken samen of apart om jouw klachten te behandelen en je je energie weer terug te geven.

Wij willen je zo snel mogelijk weer goed in het leven zetten. Jij moet je goed en zeker genoeg voelen om weer te doen wat je graag wilt. Alleen dat vergroot de kwaliteit van jouw leven! Naast zorg hebben wij nog volop andere leuke dingen die je helpen je weer vitaal, energiek en in balans te voelen. Zorg voor jezelf.

Eerste afspraak

De eerste afspraak met ons, dat vind je misschien spannend of niet zo leuk. Maar wij zijn er echt voor je. We doen er alles aan om er iets positiefs van te maken. Natuurlijk, jouw verhaal is ingrijpend. Dat begrijpen we als geen ander. En daar luisteren we met alle aandacht naar. We proberen je – als je dat fijn vindt tenminste – direct van passende adviezen te voorzien.

Je zit nergens aan vast

Wees gerust, na het eerste gesprek ben je nergens toe verplicht. Als je wilt, mag je na een lekkere kop koffie of thee gewoon weer de deur uitlopen en nooit meer terugkomen. Wij willen alleen dat je weet waar je terecht kunt als je ons wél denkt nodig te hebben. Maakt niet uit wanneer. Al is het over een paar maanden of jaren. Wij zijn er dan nog steeds voor je!

Vergoedingen

In 2015 heeft Lucette Vermeijden een zorgarrangement geschreven op basis van het Nazorg Borstkanker traject. Samen met adviseurs is het voorgelegd aan een grote groep zorgverzekeraars. Hoogstwaarschijnlijk neemt een grote groep zorgverzekeraars van Multizorg VRZ (o.a. ONVZ Ziektekostenverzekeraar, ASR, Eno, Zorg en Zekerheid) Nazorg Borstkanker als pakket op in hun verzekering. Houd de laatste ontwikkelingen in de gaten op lucettevermeijden.nl.

Zo werkt het nu

Totdat de zorgverzekeraars het traject erkennen en in z’n geheel vergoeden, werkt het wat anders. Zorgverzekeraars vergoeden nu alle aangeboden therapieën apart. Een deel komt uit de aanvullende verzekering en een deel uit de basisverzekering. Het is dus belangrijk dat je een aanvullende verzekering hebt! Borstprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering, meestal eens per twee jaar.

Geen verzekering, toch Nazorg Borstkanker?

Mocht je écht om een Nazorg Borstkanker traject verlegen zitten, maar heb je geen (aanvullende) verzekering en geen eigen financiële middelen hiervoor? Neem toch contact met ons op, dan gaan we kijken of we een oplossing voor je kunnen vinden!