Referenties

Anneke Bakker – 58 jaar

In december 2013 hoorde ik dat ik borstkanker had, je wereld gaat dan op zijn kop.

Voor je het weet heb je een compleet andere baan, namelijk als patiënt in het ziekenhuis. Wat brengt de toekomst, hoe verloopt de behandeling, hoe reageert de familie en vooral wat gebeurt er met je zelf?

Nadat het ziekenhuistraject achter de rug was, ben ik heel goed opgevangen bij Nazorg Borstkanker. Daar staat een team van paramedisch specialisten klaar die je ondersteunen, en wat ook voelt als een warm bad en een heel prettig en menselijke omgeving.

Het mindfulness traject onder begeleiding van Maria van Balen heeft mij rust en stabiliteit gebracht en zorgt dat ik nog steeds de ruimte neem om te reflecteren. Het zorgde voor mij dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Daarnaast heb ik bij Arjan van Emmerink osteopathie-behandelingen gehad om mijn schouder te mobiliseren die na de operatie verminderd beweeglijk is geworden. Door de goede zorg van Arjan kan ik mijn arm nu goed bewegen en is er ook geen lymfevocht ophoping.

Van Lucette heb ik goede ondersteuning gehad bij het aanmeten van de prothese en de bijbehorende bh’s zonder dat dit moeilijk of emotioneel lastig was. Heel simpel mooi en effectief waardoor ik mij ook in mijn werksituatie weer zeker voel en vrouwelijk.

M.L. – 65 jaar

“Als regelmatige patiënt in het AVL/NKI en veel borstkanker in de familie dacht ik, ik weet wel hoe ik hiermee om moet gaan. Na weer een operatie dit jaar heb ik hulp gezocht in de Nazorg Borstkanker kliniek. Het is heel goed dat ik dat heb gedaan. Vooral de psychosociale ondersteuning, de huidtherapie en een fijne bh met een goed passende prothese hebben me weer kracht gegeven. Dank daarvoor.”

Karin Kers – 54 jaar

Na mijn besparende borstoperatie in 2011 kreeg ik in februari 2012 oedeem in de borst en de arm. Met de combinatie van fysiotherapie, oedeembehandelingen en advies over gezonde voeding is het oedeem verdwenen en heb ik weer energie gekregen. De behandelingen bij Nazorg Borstkanker heb ik als zeer prettig ervaren. De schroom was snel verdwenen en het waren behandelingen die ontspanning en acceptatie te weeg brachten. Ik had bewondering voor Lucette hoe ze, met haar jonge jaren, al zo empathisch was, al zoveel kennis van zaken had en zo’n positieve invloed kon hebben. De ellende werd er een stuk draaglijker door. Mocht ik straks na de corrigerende borstoperatie weer oedeem krijgen, dan wil ik beslist weer naar deze kliniek!

Marian Tankink – 59 jaar

Na mijn behandeling tegen borstkanker was ik lichamelijk uitgeput, gestresst en had problemen met oedeem. Bij toeval kwam ik in contact met Nazorg Borstkanker. Hun aanpak was wat ik nodig had: geen standaard behandeling, maar aandacht en hulp voor mij als mens met mijn specifieke wensen en problemen. Hierdoor lukte het me om in korte tijd mijn energie weer terug te krijgen en het leven weer aan te kunnen, fysiek en mentaal. Echt bijzonder!

Ingrid Versteegen – 50 jaar

Mijn naam is Ingrid Versteegen, al 26 gelukkig getrouwd, moeder van 4 kinderen, en net de 50 gepasseerd. In 2013 is bij mij aan beide zijden borstkanker geconstateerd. Na een reeks behandelingen liep ik vast met restklachten. Wat doe je ermee? En bij wie kan je terecht?

Dan komt er gelukkig op je pad dat Nazorg Borstkanker bestaat en dat er door verschillende therapeuten gekeken wordt wat zij aan die restklachten kunnen doen. Wat ik voornamelijk heb kunnen veranderen met behulp van de therapeuten is dat ik mijzelf niet meer alleen zie als patiënt, maar als sterke vrouw met restklachten. In korte tijd voelde ik al verbetering in conditie, pijnniveau, beweegbaarheid en op emotioneel gebie . Verder geven de pilateslessen een goede aanvulling op mijn herstel.

Ik hoop dat vele vrouwen deze behandeling op hun pad vinden, want het verbetert de kwaliteit van je leven enorm. Dus team, bedankt!!!

Priscilla Geursen – 44 jaar

Al vanaf de entree had ik een goed gevoel bij Nazorg Borstkanker in het Wilhelminapark. Een muziekje, kaarsjes en een kopje thee in de wachtruimte creëeren een luxe warme eerste indruk.

Het medische wat ik juist zo zat was, vond ik hier in het uiterlijk gelukkig niet terug, eerder het gevoel van een salon. Kennis is er ruim voldoende. Bij het aanmeten van mijn protheses werd er nauwkeurig gekeken naar mijn wensen en kon ik alles ‘passen’. Het gevolg is dat ik tot op de dag van vandaag blij ben met de adviezen die ik heb gekregen. Als ik weer nieuwe borstprotheses nodig heb, ga ik zeker terug, net als voor mijn lingerie. Het is heel prettig om alles aan te kunnen passen in een warme omgeving met daarbij oprecht advies.

Naast de ervaring met prothese-advies en lingerie was ik op verzoek deel van een modeshow voor borstkankerpatiënten. Een mooi initiatief om te laten zien wat er allemaal mogelijk is na borstkanker, dit alles goed georganiseerd. Door gewrichtsklachten als gevolg van de behandelingen werd ik aangeraden eens mee te doen met Pilates. Een hele fijne manier van sporten/bewegen binnen mijn eigen grenzen. Lucette Vermeijden heeft duidelijk heel veel ervaring met lesgeven en houdt rekening met ieders persoonlijke beperkingen, dit geeft een veilig gevoel tijdens de les. Je gaat dus niet snel over je grenzen heen. Helaas heb ik Pilates moeten stoppen vanwege toenemende gewrichtsproblemen, maar zodra deze onder controle zijn ben ik graag weer van de partij om aan te sterken!

Kortom een centrum waar alles in te vinden is wat je nodig hebt na borstkanker zonder een „medische” sfeer, maar met veel aandacht en kennis. Ik ben fan!