Team & Therapeuten

Het team

Lucette Vermeijden

Huidtherapeut en coördinator

Bekijk op LinkedIn

Diana Droog Dukaj

Fysiotherapeut

Maria van Balen

Psycho sociale ondersteuning

Hanneli Lantink

Psycholoog

Mark Keijzers en Judith Koster

Diëtisten (ook orthomoleculair)

Rachel Verbeek

Oncologie fysiotherapeut

Marjorie op den Velde

Oncologie fysiotherapeut

Arjan van Emmerik

Osteopaat

Therapeuten

Huid- & oedeemtherapeut

De huid- & oedeemtherapeut in het Nazorg Borstkanker traject verleent alle zorg aan de huid en de onderliggende laag. Daarbij is veel aandacht voor bestraalde huid, oedeem, littekens en wondverzorging. Vrijwel elke (ex-)borstkankerpatiënt heeft te maken met een beschadiging van de huid en/of onderhuid. Door behandeling met aanraking door de huidtherapeut, voelen cliënten zich snel op hun gemak.

De huidtherapeut vervult binnen een Nazorg Borstkanker traject ook de rol van casemanager en is de contactpersoon, zowel intern, voor de cliënten als voor doorverwijzers.

Fysiotherapeut

In het Nazorg Borstkanker traject onderhouden wij nauw contact met de oncologiefysiotherapeut (in Haarlem zijn dit Rachel Verbeek en Marjorie op den Velde). Zij begeleiden de patiënten vóór, tijdens en na chemotherapie met bewegingsadviezen. Ook na deze periode verzorgen zij intensieve begeleiding als de cliënt dit nodig heeft.

In ons traject werkt een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in (het voorkomen van) schouderproblematiek en adviseert bij beweging en conditieopbouw, zodra je dit zelfstandig kunt. Dat kan thuis, ergens in een sportschool of tijdens onze pilateslessen.

Psychotherapeut/psycholoog

We werken met een psycholoog van het Ingeborg Douwescentrum. Dit centrum is gespecialiseerd in psychosociale ondersteuning, begeleiding en therapie rondom kanker. Ook voor de naasten van kankerpatiënten kunnen deze psychologen ondersteuning bieden bij de verwerking.

In Haarlem werkt Hanneli Latink. Zij is GZ Psycholoog en gespecialiseerd in oncologische psychologische hulpverlening. Daarnaast werken we samen met Maria van Balen voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Ze is tevens mindfulness docent en werkt voor Stap.nu. Vanuit deze organisatie biedt ze begeleiding bij het herintreden in je werk, zodra je weer voldoende hersteld bent en voldoende kracht hebt.

Diëtist & voedingstherapeut

Er zijn diëtisten en diëtisten. Wij werken graag samen met orthomoleculaire diëtisten. Waarom? Omdat we ook van de natuur houden! Natuurlijk staan wetenschap en reguliere zorg centraal. En hebben we alle begrip voor de noodzaak van deze twee componenten. Maar we willen ook graag de extra’s kunnen bieden vanuit de orthomoleculaire voedingsleer. Zo kunnen we onze cliënten altijd een keuze bieden en de zorg nóg beter op het individu afstemmen.

In Haarlem werken Mark Keijzers en Judith Koster samen aan je gezonde voeding. Ze zijn gediplomeerde diëtist en voedingsdeskundige. Mark is ook KPNI-therapeut. Juist die combinatie maakt het allesomvattend en zorgt voor goede beslissingen omtrent gezondheid en vitaliteit.

Ondersteunende therapeuten

De basis van Nazorg Borstkanker bestaat uit fysiotherapie, huidtherapie, psychotherapie en diëtiek/voedingsadvies. Deze vier disciplines worden gezien als de standaard in het traject. Dit heeft onder meer te maken met wat zorgverzekeraars wel/niet vergoeden en wat doorverwijzende artsen nodig vinden in een nazorgtraject. Maar soms is er meer nodig dan deze vier disciplines. Daarom vind je bij ons nog de volgende ondersteunende therapieën.

Osteopaat

Arjan van Emmerik behandelt alles wat vast zit of stijf is in je lichaam op weefselniveau. Na een bestraling kun je bijvoorbeeld last houden van een raar stijf of gevoelig deel bij je ribben of borstbeen. Een huidtherapeut kan dit met littekentherapie proberen te verzachten, maar soms blijft er inwendige stijfheid aanwezig. Doorbloeding kan hiervan de oorzaak zijn. Een osteopaat behandelt onder meer dit soort klachten. Ga maar eens op intake en ontdek waarmee hij je allemaal nog meer kan helpen.

Pedicure

Een goede pedicure ondersteunt het Nazorg Borstkanker team. Zij weet alles van chemovoeten en -handen bijvoorbeeld. Liesbeth Grasman maakt ook je nagels weer mooi als ze afgebrokkeld zijn door de gevolgen van de medicatie.

Schoonheidsspecialist

Manon Wolbink is 100% gespecialiseerd in permanente make-up en dermatografie. Ze maakt je wenkbrauwen prachtig of creëert nieuwe met pigmentinbreng, als je geen of amper nog wenkbrauwen hebt. En samen met de huidtherapeut en de plastisch chirurgen zet ze hele mooie natuurlijke tepelhoftatoeages. Je voelt je bij haar snel op je gemak en je bent in specialistische handen.

Mammacare adviseuse

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in Nazorg Borstkanker, is de zorg rondom borstprotheses, lingerie en badmode. Dat heet mammacare, terwijl het in het ziekenhuis de zorg rondom de borst betekent. Wij bedoelen de protheseborst. Wij willen dat elke vrouw zich weer vrouw kan voelen: mooi en liefst ook weer aantrekkelijk. Als een prothese of een bh niet goed zit, dan kun je dat wel vergeten. Je voelt je onzeker. Niet vrouwelijk, maar een (ex-)borstkankerpatiënt.

Deze zorg kun je overlaten aan onze mammacare adviseuses Lucette Vermeijden en lingerie- en badmodestyliste Martine Grasman. Jolie Care is gecertificeerd en erkend door de SEMH.