Nazorg Borstkanker zou eigenlijk al veel bekender moeten zijn.

Laten we eerlijk zijn: de medische wetenschap maakt prachtige stappen. Ze zijn er vaak veel eerder bij dan vroeger met de diagnose borstkanker, wat al heel veel scheelt. Ook de technieken om borstkanker te bestrijden (operatief, preventief), worden steeds beter. De zorg in Nederland is van een extreem hoog niveau en in nagenoeg elke ziekenhuis ben je in kundige handen van knappe koppen. Juist in die zin is het eigenlijk vreemd, dat er nog (steeds) zou weinig aandacht is voor de mogelijkheden na het ‘harde’ ziekenhuisproces.

Nadat je uit de machinerie van de reguliere Gezondheidszorg komt, sta je op straat. Genezen, maar verwond. Of soms zelfs verminkt. En niet alleen fysiek. Niemand die je zegt waar je heen kan. Geen verwijsbriefje, geen nazorg, geen idee hoe je er weer bovenop moet komen.

Bij ons krijg je in dat geval 100% aandacht. Als persoon en niet als patiënt. Met onze vakkennis en onze ervaring op het gebied van klachten die door de behandeling van borstkanker kunnen ontstaan èn ons netwerk van medetherapeuten geven we je de tools voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dat houd voor ons in dat jij bent wie je bent, dat je zo goed mogelijk kunt bewegen, dat jij je Vrouw voelt, in je eigen kracht staat en weet wat je kunt doen om de klachten waar je misschien toch mee moet leren leven, je leven niet te laten beheersen. Daar maken we ons al bijna 9 jaar hard voor, dag in, dag uit.

We hoeven tegenwoordig gelukkig niet meer uit te leggen dat lichaam en geest één zijn, heel nauw samenwerken. Als je angstig bent of je je alleen voelt, kun je wel je gaan richten op het herstel van je litteken – maar écht herstellen doe je dan niet volledig. Soms zit een psychosomatisch probleem een lichamelijk herstel in de weg en andersom. Je algehele vitaliteit, dus zowel op lichamelijk als geestelijk gebied, is superbelangrijk voor optimaal herstel.

Wij geloven in de kracht van specialisatie én samenwerking. En weten waar we het over hebben.Ook dat iedereen anders omgaat met de ziekte zelf en met het herstelproces – we zijn allemaal uniek. De ziekte, het proces en de behandelingen zijn wel in grote lijnen hetzelfde en de specifieke klachten die daarbij kunnen ontstaan zijn bij ons allemaal bekend. Daarom is het bij ons ook mogelijk om met verschillende therapievormen tegelijk en zorgvuldig op elkaar afgestemd aan jouw herstel te werken. Dat is vele malen effectiever en efficiënter. En als het niet nodig is om meerdere klachten aan te pakken, dan hoeft dat ook niet – soms is het al voldoende om goed geïnformeerd en geadviseerd te worden.

Hoe het ook met je gaat, waar je ook staat in je proces: we zijn er in ieder geval. Voor jou. Altijd.