Je hebt al genoeg aan je hoofd. Maar hoe eerder je er bij bent, hoe beter.

Tijdens het ziekenhuistraject heb je al zoveel afspraken en moet je zoveel regelen en belangrijke beslissingen nemen, dat je eigenlijk nog niet bezig kunt met de periode erna. Dat is heel voorstelbaar. En gelukkig: wij zijn er voor je, na je ziekenhuistraject.

In de ideale wereld (maar ja: hoe ideaal is de wereld als je nét te horen hebt gekregen dat je misschien een borst moet missen?), is het nóg beter als je al van te voren van ons bestaan af weet. Misschien omdat je iemand over ons hoorde? Of omdat je ons vond via Google? In dat geval kunnen we je al vóór je opname helpen aan – bijvoorbeeld – een postoperatieve BH. En zo zijn er nog wel meer zaken, die fijn zijn om van tevoren samen te bespreken – wij hebben inmiddels al honderden mensen begeleid vóór, tijdens en na hun borstlkankeringreep, wat dat betreft kun je ons ook zien als kenniscentrum.

Op je eigen manier en in jouw tempo herstellen.

Hoe dan ook: voor ons is het belangrijk dat je zelf goed aanvoelt wanneer het voor jou de beste tijd is. Er zijn vrouwen die zo snel mogelijk willen beginnen met kracht opbouwen en alvast voor oefentherapie komen. Ander nemen liever de tijd, of hebben meer tijd nodig om te verwerken wat er allemaal gebeurd is. Iedere vrouw doet dit anders, en zo hoort het ook. Daarbij maakt leeftijd overigens niet zo veel uit. Sommige jonge vrouwen denken dat ze zo snel mogelijk weer het ‘normale leven op moeten pakken’ en komen er dan na een jaar erachter dat ze te snel zijn gegaan. Waardoor het herstel alleen maar langer duurt. Het is ook moeilijk om je over te geven aan de tijd die jij nodig hebt. Misschien kunnen we je daar ook een beetje bij helpen? Dat doen we graag. Door gewoon te praten over je wensen en over je omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld ook: je thuissituatie. Want ook die maakt nogal wat uit hoe snel je kunt gaan in je herstel.

Kortom: voel zelf wanneer het je beste tijd is. En als je komt: je kunt met en zonder verwijsbrief komen voor een eerste gesprek of intake.

Ervaringen

Vlak nadat ik klaar was met chemotherapie, ben ik via mijn oncologie fysiotherapeut terecht gekomen bij Lucette. Zij toonde veel begrip, geduld en betrokkenheid voor mijn situatie en kon mij gericht helpen in mijn herstel na Borstkanker op het gebied van vitaliteit (healing touch en pilates) en huidverzorging. Daarnaast heeft...
- Liefs, Irene
“De begeleiding en behandelingen hebben mij in de tijd na de operatie heel erg geholpen. Ik had minder pijn en angst om te bewegen. Daarna hebben de pilateslessen, die ik nog steeds wekelijks doe zo veel geholpen. Zowel geestelijk als lichamelijk om mijn power weer te voelen.”
- Annemiek
“De professionele hulp die je krijgt bij het vinden van de juiste borstprothese en lingerie heeft er voor gezorgd dat in al die jaren nog nooit iemand is opgevallen dat ik maar 1 borst heb. Ik voel me daardoor echt zekerder.”
- Christina
“Het begon al met het eerste telefoongesprek. Je voelde je na de schokkende diagnose Borstkanker even niet meer als patiënt met een behandelschema maar als mens/ vrouw die mocht zeggen wat zij wilt als herstelproces. Bij de eerste afspraak voelde je bij het binnenkomen geen steriele ziekenhuis/praktijk sfeer maar een...
- Angela
“Ik wist niet dat het moeilijke ademen kwam doordat het littekenweefsel van de borst zo trok aan het hele gebied rondom de ribben. Na 1 fascia behandeling kon ik al beter ademen en durf ik weer een groter rondje te hardlopen.”
- Joyce
“Toen ik klaar was met alle behandelingen tegen borstkanker, bleek het helemaal niet klaar te zijn. Er kwam nog een heel traject om weer terug te komen in mijn lijf. Bij toeval ontdekte ik Nazorg Borstkanker van Lucette en Noralie, die me daarbij enorm geholpen hebben. Samen met een aantal...
- Roelien