Goede nazorg van borstkanker vraagt om aandacht.
En een breed aanbod.

Patiënten voelen zich vaak een nummer, maar bij ons niet. Elk mens is uniek en elke zorgvraag kent weer een ander en specifiek antwoord.

Daarom bieden we zoveel verschillende therapieën en behandelingen aan, die ook nog eens allemaal samen (kunnen) werken. Wat we je aanbieden in je eigen herstelplan hangt helemaal af van jouw specifieke hulpvraag en jouw persoonlijke situatie – aan ‘standaard’ doen we niet.

Meerdere therapieën en trajecten

Zowel op lichamelijk als op psychosociaal vlak hebben we meerdere therapieën en trajecten. Die hoeven niet altijd weken te duren. Zo kan het zijn dat je na het krijgen van specifieke informatie en een persoonlijk advies al voldoende op weg bent geholpen en zelf aan je herstel kunt werken (uiteraard in de wetenschap dat wij er altijd zijn als je iets nodig hebt).

Ook helpen we cliënten weleens alleen aan een borstprothese en aan care-lingerie. Vaak betekent alleen dat al een enorme stap vooruit in het herstel, mensen voelen zich weer meer zichzelf. Sterker. Mooier. Gezien. En energieker.

Als je echt ernstige klachten ervaart of behoefte hebt aan extra hulp om beter te kunnen herstellen, dan beginnen we met een uitgebreide intake. Daarmee brengen we de klachten en de ernst ervan (of de invloed die het heeft op jouw dagelijks leven) helder in kaart. En daarmee kijken we ook samen naar wat jij nodig hebt en hoe we dit in een hersteltraject van maximaal 6 tot 12 weken kunnen vormgeven (en ja: het komt ook voor dat het ‘maar’ 2 weken duurt).

Daarin is het mogelijk dat je littekentherapie of oedeemtherapie combineert met psychosociale ondersteuning én bijvoorbeeld advies krijgt over energiegevende voeding. Aan de hand van jouw specifieke zorgbehoefte stellen we steeds voor iedereen wisselende trajecten voor waarin we zorgvuldige combinaties maken van medisch pedicure, borstprothese en lingerie, huidtherapie voor huidverbetering, massages en andere aanvullende of complementaire zorg (zoals osteopathie, healing touch of voetreflexologie). Niets is bij ons gek of onmogelijk.

Wat we ook vaak aanraden, is om een keertje een speciale borstkanker-pilatesles te volgen, gewoon om te kijken of het wat voor je is (de meeste cliënten hebben er erg veel baat bij!). Als je nog niet in staat bent om een les te volgen, starten we natuurlijk eerst met 1 op 1 oefentherapie.

Ervaringen

Vlak nadat ik klaar was met chemotherapie, ben ik via mijn oncologie fysiotherapeut terecht gekomen bij Lucette. Zij toonde veel begrip, geduld en betrokkenheid voor mijn situatie en kon mij gericht helpen in mijn herstel na Borstkanker op het gebied van vitaliteit (healing touch en pilates) en huidverzorging. Daarnaast heeft...
- Liefs, Irene
“De begeleiding en behandelingen hebben mij in de tijd na de operatie heel erg geholpen. Ik had minder pijn en angst om te bewegen. Daarna hebben de pilateslessen, die ik nog steeds wekelijks doe zo veel geholpen. Zowel geestelijk als lichamelijk om mijn power weer te voelen.”
- Annemiek
“De professionele hulp die je krijgt bij het vinden van de juiste borstprothese en lingerie heeft er voor gezorgd dat in al die jaren nog nooit iemand is opgevallen dat ik maar 1 borst heb. Ik voel me daardoor echt zekerder.”
- Christina
“Het begon al met het eerste telefoongesprek. Je voelde je na de schokkende diagnose Borstkanker even niet meer als patiënt met een behandelschema maar als mens/ vrouw die mocht zeggen wat zij wilt als herstelproces. Bij de eerste afspraak voelde je bij het binnenkomen geen steriele ziekenhuis/praktijk sfeer maar een...
- Angela
“Ik wist niet dat het moeilijke ademen kwam doordat het littekenweefsel van de borst zo trok aan het hele gebied rondom de ribben. Na 1 fascia behandeling kon ik al beter ademen en durf ik weer een groter rondje te hardlopen.”
- Joyce
“Toen ik klaar was met alle behandelingen tegen borstkanker, bleek het helemaal niet klaar te zijn. Er kwam nog een heel traject om weer terug te komen in mijn lijf. Bij toeval ontdekte ik Nazorg Borstkanker van Lucette en Noralie, die me daarbij enorm geholpen hebben. Samen met een aantal...
- Roelien