Zorg voor Jezelf

Yoga

Yoga is een bewegingsvorm, waarin ademhaling en meditatie centraal staan. Het is goed voor lichaam én geest. Door yoga breng je deze twee weer samen en in balans. Er zijn heel veel verschillende vormen yoga. Doe een proefles om te ervaren welke vorm bij je past. In Haarlem bieden we twee vormen aan.

Sri Sri Yoga

Een hele rustige vorm van yoga, die veel op ademhaling, meditatie en je innerlijke glimlach is gericht. De lessen geven je een gelukkig gevoel en worden verzorgd door Robert Knol.

PackPath Yoga

Een meer dynamische yogavorm, die naast ademhaling en meditatie meer op een gezonde houding van het lichaam is gericht. Je lichaam en geest worden soepel en flexibel door deze lessen. Zeker voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten is dit een goede keuze. Marcel Remmé is de gespecialiseerde docent.

Pilates

Pilates is voor iedereen een goede vorm van bewegen. De therapeuten van Nazorg Borstkanker doen het zelf ook! Het sluit aan bij fysiotherapie en richt zich ook op ademhaling en meditatie. Bij pilates gaat het vooral om concentratie op je eigen lichaam, je houding corrigeren en de ‘houdingsspieren’ versterken om de rest van je leven een gezonde houding te behouden. Het maakt je zowel lichamelijk als geestelijk flexibeler en helpt je bij herstel en sterker worden. Marie Lousie Lub en Lucette Vermeijden verzorgen de lessen in Haarlem.

Mindfulness

Mindfulness is een hele mooie en bruikbare manier om te leren ‘zijn’ in het hier en nu. Het leven dendert voort als een sneltrein en we hebben het gevoel altijd maar door te moeten gaan. Ervaar eens hoe het is om af en toe even stil te staan bij wie je bent, wat je wilt en hoe je je voelt. En merk dat de kunst van het in het hier en nu zijn ontzettend veel oplevert. Het leert je stress loslaten en de angst voor wat er was of wat er komen gaat. Je kunt ontspannen, plezier hebben in het leven en weer genieten van de kleine dingen. Maroa van Balen, Kiki Nelissen, Titia Schram en Maryvonne Verkerk verzorgen de cursussen in Haarlem.

Adem- & meditatielessen

Hoewel ademhaling en meditatie ook onderdeel zijn van pilates en yoga, vinden we het zo belangrijk dat we er een aparte cursus voor aanbieden. Echt een heel bijzondere ervaring. Wat je al niet met alleen ‘gewoon ademhalen’ kan bereiken. Het is nauwelijks uit te leggen wat het je voor goeds en gezonds oplevert: rust in jezelf, balans, gezonde doorbloeding, een verbetering van alle processen in je lichaam door de toevoer van meer zuurstof en een beter functioneren van je afweersysteem. Ken je Wim Hof, the Iceman? Als je leest wat hij met z’n ademhaling kan doen! Het is ondertussen ook medisch bewezen. Kom het dus zeker eens proberen.

Kunst

In Haarlem hebben we een uitermate geschikt pand voor exposities. We willen kunstenaars de gelegenheid bieden om te exposeren. Het liefst kunst die betrekking heeft op gezondheid, toekomst, balans, rust, emotie etc. Dat kan natuurlijk van alles zijn, want zonder emotie geen kunst immers.

Ontdek de kunstenaar in jezelf

We organiseren workshops voor (ex-)borstkankerpatiënten. We hebben geleerd dat sommige mensen hun ei niet kwijt kunnen in een goed verhaal, maar liever creatief bezig zijn en iets met hun handen doen. Ook voor deze vrouwen willen we iets betekenen. Tekenen op gevoel, heerlijk toch? Ben je of weet je iemand die graag creatief aan de slag wil? Geef je op! Bij zes aanmeldingen gaan we plannen.

Fietsen & Wandelen

Buiten zijn is heerlijk en zo goed voor je! Een frisse neus halen terwijl je in beweging bent. We willen met jou gaan fietsen en wandelen en ondertussen mag je praten, of niet. Wat jij wilt. We gaan lekker naar het strand en drinken een kopje koffie. Met een groepje of samen door de duinen wandelen en een appeltje eten bij het vogelmeer. Gewoon even je hoofd leegmaken, gezond ademen, lekker bewegen, fijn samen zijn. Eventueel ervaringen delen en als het kan, lekker samen lachen! Geef je op voor een wandeling of fietstocht! Bij tien aanmeldingen gaan we plannen.