Hoe werkt het Nazorg borstkanker behandelplan?

Ervaar je klachten waarbij je mogelijk onze ondersteuning kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. We gaan dan samen kijken wat er nodig is voor jouw herstelproces.

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten hoe het proces verloopt wanneer wij je gaan ondersteunen in jouw herstelproces. Dit zijn de stappen bij het behandelplan:

Stap 1: aanmaken van jouw dossier

Wanneer je contact met ons opneemt, maken we telefonisch (of per mail) een afspraak voor een kennismaking of we doen meteen een intake. Het liefst maken wij vóór onze eerste ontmoeting al een dossier* voor je aan, zodat dit ons zo min mogelijk tijd kost bij de intake.
*Het dossier is uiteraard beveiligd en voldoet aan de hoogste standaarden en eisen van de privacywetgeving.

Heb je een verwijsbrief nodig?

Als je (nog) geen verwijsbrief hebt voor nazorg of een andere, specifieke behandeling, dan kun je dat altijd na de intake regelen. Dan weet je ook meteen wat er precies voor verwijzing moet komen. Als je wel een verwijsbrief hebt, is dat makkelijk. Soms blijkt echter na de intake dat je misschien toch nog een andere verwijzing of een vermelding erbij moet hebben. Dit kunnen we dan ook regelen, voor je noteren en je hierbij helpen. De huisarts of specialist kan dit naar ons mailen (met inachtneming van de privacy regels).

Stap 2: de intake

Het belangrijkste van een intake is dat wij zo goed mogelijk begrijpen waar je tegenaan loopt, wat je vraag precies is en of wat je klachten zijn. Om te weten wat jou gaat helpen en waar jij bij gebaat bent, moeten we jou zo goed mogelijk leren kennen.

Een intakegesprek kan een half uur duren als er een duidelijke en specifieke zorgvraag is. Bijvoorbeeld als er alleen een klacht bestaat rondom het litteken of oedeem. Dan doen we alleen een huidtherapeutische intake.

Maar: eigenlijk vinden wij een half uurtje te kort. Zeker voor zo’n belangrijk moment in het proces. Wij nemen meestal 1,5 uur om alles te bespreken wat er te bespreken valt, zodat we echt een goed beeld hebben van het benodigde nazorgtraject.

Welkom bij ZOED Wilhelminapark in Haarlem

Al tijdens haar studie ontstond bij Lucette Vermeijden (oprichter Nazorg Borstkanker) de ambitie om een nazorgcentrum te ontwikkelen. ZOED Wilhelminapark is inmiddels al jaren een plek waar therapeuten samenwerken om de beste nazorg te bieden van borstkanker.

Een prachtige plek waar al heel veel vrouwen ondersteuning hebben gevonden op weg naar optimaal herstel. Wees welkom.

Stap 3: opstellen van het herstelplan

Na de intake stellen we samen het herstelplan op. Dit kan bestaan uit één of meerdere vormen van behandelingen en/of huidtherapieën. Dat hangt helemaal af van waar jij behoefte aan hebt op dat moment. En: om wat je aankunt.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze resultaten niet alleen voelbaar, maar ook meetbaar zijn, brengen we jouw fysieke en mentale klachten in kaart. Dat doen we met behulp van een speciale lastmeter.

Na het traject, dus na maximaal zes tot twaalf weken, doen we opnieuw hetzelfde onderzoek met de lastmeter en kunnen we zien wat de verbetering is. Dat is voor ons goed om te weten en voor jou is het fijn om te zien wat er is veranderd.

Stap 4: de behandeling

Om jou naar ons beste kunnen te ondersteunen, bieden we een zo compleet mogelijk pakket aan van verschillende behandelingen en huidtherapieën. Dat betekent ook dat een goede samenwerking tussen de verschillende therapeuten belangrijk is.

In het team van behandelaars delen we – met jouw goedvinden – graag onze bevindingen om tot de meest optimale samenwerking te komen. Daarbij komt ook nog dat jij op deze manier niet elke keer opnieuw je verhaal hoeft te doen. Dit doen we uiteraard met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor jouw wensen.

Stap 5: na afloop van het traject

Als het traject voorbij is, betekent dat niet dat jij niet meer bij ons terug mag komen. Dat mag namelijk altijd. Voor elke therapievorm.

Het is ons doel om jou zo goed mogelijk te laten herstellen en je de tools te geven om na afloop van het traject zelfstandig verder te kunnen. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer bij ons aan kunt kloppen. We blijven beschikbaar als er toch weer een vraag is of je ergens ondersteuning bij kunt gebruiken.

Life is a gift. And so are you.

En we zien je natuurlijk graag terugkomen om fijne zelfzorgactiviteiten te doen. In onze winkel Jolie Care hebben we care-lingerie op voorraad. En we wijzen je ook graag de weg naar de beste zelfzorg-behandelingen en -cadeaus na borstkanker, zoals yoga, pilates, ontspanningsmassages en gezichtsbehandelingen.