Onze behandelingen en huidtherapie in Haarlem

Goede nazorg van borstkanker vraagt om aandacht. En een holistische blik op jou als persoon, niet als patiënt. Elk mens is namelijk uniek. En iedereen die bij ons binnenkomt, heeft iets anders nodig. We doen dus niet aan ‘standaard’, maar aan maatwerk.

We willen jou naar ons beste kunnen ondersteunen en daarom bieden we een zo compleet mogelijk pakket aan van verschillende behandelingen en therapieën. Zowel op lichamelijk als psychosociaal vlak.

Door al onze kennis en ervaring weten we inmiddels hoe belangrijk het is voor jouw herstel dat we breed kijken en de verschillende therapieën en behandelingen elkaar laten ondersteunen. Wij ondersteunen jou als geheel.

Zorg onder één dak (ZOED) in Haarlem

Al tijdens haar studie ontstond bij Lucette Vermeijden (oprichter Nazorg Borstkanker) de ambitie om een nazorgcentrum te ontwikkelen. ZOED Wilhelminapark is inmiddels al jaren een plek waar therapeuten samenwerken om de beste nazorg te bieden van borstkanker. Een prachtige plek waar al heel veel vrouwen ondersteuning hebben gevonden op weg naar optimaal herstel. Wees welkom.

Heb je behoefte aan ondersteuning bij jouw herstel?

Als je klachten ervaart waarbij je onze ondersteuning kunt gebruiken, beginnen we met een uitgebreide intake. We brengen dan de klachten in kaart en kijken samen naar wat jij nodig hebt. En hoe we dit in een hersteltraject van maximaal zes tot twaalf weken kunnen vormgeven.

En ja: het komt ook voor dat het gehele traject ‘maar’ twee weken duurt.

Behandelingen en huidtherapie die we aanbieden bij ZOED in Haarlem:

Oedeemtherapie

Littekentherapie

Fasciatherapie

Oefentherapie

Healing touch therapie

Borstprothese aanmeten

Ook kunnen we jou verbinden aan de beste professionals die behandelingen aanbieden, zoals osteopathie en voetreflexologie. Het is onze missie om jou een zo compleet mogelijke samenstelling van ondersteunende behandelingen en huidtherapieën aan te bieden. Dat nemen we heel serieus.

Wil je ons advies, een prothese of lingerie?

We geven je de tools om zelf verder te kunnen. En dat kan soms snel gaan. Zo kan het zijn dat je na het krijgen van specifieke informatie en een persoonlijk advies al voldoende op weg bent geholpen en zelf aan je herstel kunt werken.

En soms hebben cliënten genoeg aan een borstprothese en aan care- en prothese lingerie. Vaak is dat alleen al een enorme stap vooruit in het herstel. Daarmee voel je je weer meer jezelf, sterker, mooier en energieker. Wij zijn er dan uiteraard altijd als je toch nog iets nodig hebt.

Nazorg borstkanker-pilates in Haarlem

Ondersteunend aan het nazorgtraject, hebben we een speciale nazorg borstkanker-pilatesles ontwikkeld. We raden het echt aan om dit een keer te proberen, want veel van onze cliënten hebben hier baat bij. Mocht het volgen van een pilatesles nog een brug te ver zijn, kunnen we starten met 1-op-1 oefentherapie.