Lucette Vermeijden: huidtherapeute met een grootse missie

We durven te beweren dat er niemand meer gedreven is om betere nazorg te bieden na borstkanker dan Lucette. En dan doet ze het ook nog met zoveel liefde en aandacht. Al tijdens haar HBO studie Huidtherapie werd ze gegrepen door dit onderwerp en het heeft haar nooit meer losgelaten.

De start van Nazorg Borstkanker

Ze kwam tijdens haar studie in contact met een patiënte die na het ziekenhuistraject geen nazorg aangeboden kreeg. Deze patiënte dacht dat ze het herstel helemaal zelf moest doen. In haar eentje. Haar klachten waren dusdanig ernstig dat de kwaliteit van haar leven onnodig zeer was verslechterd.

Lucette: “Die mevrouw zou altijd een ex-borstkankerpatiënt blijven. Dat had niet zo hoeven zijn.”

Dit raakte Lucette zo erg dat ze meteen op onderzoek uitging naar wat er aan nazorg geboden werd. Destijds was er tot haar grote verbazing (nog) vrij weinig tot niets. Dit werd dan ook direct haar persoonlijke missie: de nazorg verbeteren voor alle (in eerste instantie) borstkankerpatiënten in Nederland.

Tijdens haar studie heeft ze alle opdrachten die ze zelf mocht invullen gewijd aan het verbeteren van de huid en het bindweefsel na beschadiging door de behandeling van borstkanker. In 2010 studeerde Lucette af met een plan voor een nazorgcentrum.

Lucette’s persoonlijke missie: de nazorg verbeteren voor alle borstkankerpatiënten in Nederland.

De oprichting van ZOED Wilhelminapark in Haarlem

En slechts twee jaren later lukte het haar om in Haarlem een Zorg Onder Een Dak instelling (ZOED Wilhelminapark) op te richten, om een plek te creëren waar meerdere therapeuten kunnen samenwerken om van daaruit Nazorg Borstkanker te praktiseren. En (hopelijk) uit te rollen.

Mammacare advies, voorzitter Expertgroep en ook nog pilates-instructrice

Lucette is naast huid- en oedeemtherapeut ook nog gecertificeerd Mammacare-adviseuse en voorzitter van de Expertgroep Nazorg Borstkanker binnen de Vakgroep van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten.

Daarnaast is ze ook een net zo gedreven pilates-instructrice. Al vanaf haar 18de geeft ze les aan verschillende groepen; jong, ouder, geblesseerd, topfit, mannen én vrouwen. Haar speciale nazorg borstkanker-pilates lessen zijn een krachtige aanvulling op het nazorgtraject. Het bevordert het herstel van het weefsel en de vitaliteit van het lymfesysteem.