Een uitwendige borstprothese aanmeten, hoe werkt dat?

Een uitwendige borstprothese aanmeten houdt in dat we samen kijken welke maat en welk volume borstprothese het beste bij jou past.

Als je nog een borst hebt, kijken we naar de symmetrie met de andere borst. Als je aan beide zijden borstprotheses nodig hebt, kijken we natuurlijk naar wat jij wilt qua borstvorm en volume. En welke maat en welk volume het mooist bij jouw postuur staan.

Als je een borstsparende operatie hebt gehad en er is nog verschil te zien tussen jouw borsten, gaan we met een deelprothese kijken naar de mooiste oplossing om toch de gewenste symmetrie te krijgen.

Mammacare advies bij Nazorg Borstkanker in Haarlem

In onze Nazorg Borstkanker praktijk in Haarlem kun je terecht voor het aanmeten van uitwendige silicone borstprotheses (mammacare advies). 

We zijn een erkend bedrijf voor het verstrekken van medische hulpmiddelen. Lucette Vermeijden (oprichter Nazorg Borstkanker Haarlem) heeft al meer dan 11 jaar ervaring en voldoet aan alle scholing en eisen die gesteld worden aan erkende mammacare advies specialisten.

Onze praktijk is gevestigd op een prachtige plek waar al heel veel vrouwen ondersteuning hebben gevonden op weg naar optimaal herstel. Wees welkom in Haarlem.

Hoe werkt het aanmeten van een uitwendige borstprothese?

Bij het aanmeten van een borstprothese beginnen we altijd met het vinden van de meest geschikte prothese bh. De bh moet comfortabel zijn en ondersteunt de borst en/of borstprothese tegelijkertijd. Als de bh perfect zit, kunnen we goed zien welke borstvorm of welke borstprothese we moeten kiezen.

Indien je een kleine deel-prothese of aanvullende prothese nodig hebt welke goed in je eigen bh past, heb je natuurlijk geen prothese bh nodig. Dit gaan we dan bekijken in onze winkel in de praktijk in Haarlem. Neem jouw eigen bh dan mee naar de praktijk om te kijken of de prothese daarin kan.

Tip: Neem een effen t-shirt mee om de vorm van de borsten goed te kunnen bekijken met kleding aan.

Het is belangrijk dat jij het goed en mooi vindt zitten. Ik ben er alleen maar om te adviseren.

Worden borstprotheses vergoed?

De borstprotheses worden vergoed voor iedereen die geopereerd is vanwege borstkanker. Dus ook bij een borstsparende operatie of na een reconstructie waarbij er nog sprake is van zichtbare of storende asymmetrie. De vergoeding komt vanuit je basisverzekering en het maakt daarom aanspraak op je eigen risico.

De prothese lingerie wordt in de meeste gevallen niet vergoed. Een enkele zorgverzekeraar vergoed iets vanuit de aanvullende verzekering. Wij maken van de factuur altijd een declaratie factuur, zodat je deze direct kunt indienen en kunt kijken of er iets wordt vergoed.

Tip: Het is handig is om van tevoren even je polis te raadplegen. Zo ben je op de hoogte van wat er wel en niet wordt vergoed.

Heb ik een zwemprothese nodig?

De siliconen borstprothese is van sterk materiaal, maar is niet geschikt om regelmatig mee te zwemmen in chloor of zout water.

Als je regelmatig zwemt (vanaf eens per maand), adviseren we om een zwemprothese aan te schaffen. Zwemprotheses zijn wel goed bestand tegen chloor in het water. Deze zwemprotheses gaan heel lang mee en je zorgt ervoor dat je eigen borstprothese die je dagelijks draagt mooi blijft.

De zwemprotheses worden door enkele zorgverzekeraars vergoed en we adviseren je om dit van tevoren uit te zoeken. Je kunt dan de factuur die je van ons meekrijgt indienen als declaratie. De kosten voor een zwemprothese liggen tussen €69 en €89.

Life is a gift. And so are you.

Wij helpen je graag om opnieuw zoveel mogelijk van het leven en van jezelf te gaan genieten. Daar mochten we gelukkig al honderden andere vrouwen in ondersteunen. In onze winkel Jolie Care hebben we care-lingerie op voorraad. En we wijzen je ook graag de weg naar de beste zelfzorg-behandelingen en -cadeaus na borstkanker.

Kennismaken?