Wat is energetische therapie of Healing Touch?

Aandacht geven aan plekken die het nodig hebben, dat doen we van nature vaak al. Wanneer je je stoot, leg je je hand ook meteen op de zere plek. Zo geef je die plek de liefdevolle aandacht die het nodig heeft en het pijnsignaal vermindert. Dat is het basisprincipe van Healing touch.

Healing Touch is een ontspannende bioveld-therapie. In een behandeling wordt gewerkt met zachte aanraking en dat helpt je om fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel meer in balans te zijn. Een bioveld dat in balans is, ondersteunt jouw zelfhelend vermogen.

Deze vorm van energetische therapie is geschikt voor alle leeftijden en kan perfect samengaan met de reguliere zorg. In Amerika is Healing Touch een geaccepteerde interventie in verschillende zorginstellingen. Het wordt door verpleegkundigen ingezet naast de reguliere zorg die ze bieden.

Energetische therapie bij Nazorg Borstkanker in Haarlem

Al tijdens haar studie ontstond bij Lucette Vermeijden (oprichter Nazorg Borstkanker) de ambitie om een nazorgcentrum te ontwikkelen. Aan het Wilhelminapark in Haarlem is inmiddels al jaren een plek waar therapeuten samenwerken om de beste nazorg te bieden van borstkanker.

Een prachtige plek waar al heel veel vrouwen ondersteuning hebben gevonden op weg naar optimaal herstel. Wees welkom voor een energetische behandeling in de praktijk van Nazorg Borstkanker in Haarlem.

Helen door aanraking

Er wordt nog wel eens gedacht dat een energetisch therapeut jou ‘heelt’ in een Healing Touch behandeling, maar dat is niet zo. De therapeut helpt je om compassievolle aandacht te voelen voor jezelf en daarmee jouw zelfhelend vermogen aan te spreken.

De therapeut werkt met zachte aanraking en dit helpt je om je bewust te worden van jezelf. Je verbindt je zo makkelijker met jezelf, je voelt jezelf beter en je krijgt meer inzicht in wat er moet gebeuren om jezelf te helen.

Healing Touch therapeut

Lucette heeft de opleiding Healing Touch gevolgd aan de Healing Touch Academie Nederland. Het is een HBO gewaardeerde en geaccrediteerde opleiding en het bestaat uit 5 modules verdeeld over 3-5 jaar ontwikkeling. Na het behalen van alle modules en het eindexamen mag je je Healing Touch Therapeut noemen.

Lucette: “Al meer dan 11 jaar ben ik een reguliere therapeut binnen Nazorg Borstkanker en Healing Touch maakt mijn aanbod nog completer. Ik wil jou als gehele mens graag zo goed mogelijk ondersteunen. Met energetische therapie creëer ik een veilige omgeving. Het is mijn doel om jou te helpen om de hoogst haalbare kwaliteit van leven en welzijn te bereiken. In elke situatie en elk deel van je leven. Je bent bij mij in goede handen.”

Wanneer kun je Healing Touch doen?

Healing Touch is heel geschikt om naast reguliere behandelingen te doen. Het is geen invasieve behandeling, maar heel zacht en er zijn geen negatieve bijwerkingen. Je kunt het dus eigenlijk altijd doen. Je hoeft er niets voor te doen, te kunnen of voor te laten.

Het zou kunnen dat je je wel eens moe voelt na een behandeling, omdat je dan pas goed gaat voelen hoe moe je bent of juist tot diepe ontspanning komt. Daarom is het wel belangrijk dat je na een behandeling niet meteen andere dingen plant die veel vragen. Geef jezelf de tijd om ook moe te zijn, nog even in de ontspanning te blijven en weer op te laden.

Hoeveel keer moet ik deze behandeling doen?

Als je nog niet bekend bent met energetische behandelingen is het advies om drie keer te komen.

  1. De eerste keer is echt even aftasten en raak je wel al ontspannen.
  2. De tweede keer kun je je al iets meer overgeven aan wat er gebeurt en voel je waarschijnlijk al verandering.
  3. De derde keer laat je het echt toe en merk je de positieve verandering en heling.

Als je het idee hebt dat je het gewenste resultaat hebt behaald, kun je de Healing Touch behandeling bijvoorbeeld eens per zes weken herhalen. Of je kiest ervoor om een afspraak te maken wanneer je er weer behoefte aan hebt.

Is het resultaat blijvend?

Jouw lichaam en geest hebben een goed geheugen. Net zoals trauma opgeslagen wordt in het lichaam, kan een positief gevoel zoals ontspanning ook worden opgeslagen. Je kunt met energetische behandelingen dus ook een blijvend resultaat behalen.

Uiteraard blijft onze omgeving niet altijd gelijk of even gezond en heb je je daar weer toe te verhouden. We hebben allemaal weleens een stressvolle periode of komen in een vervelende situatie en dat kan invloed hebben op hoe jij je voelt. In zo’n situatie is het fijn om opnieuw een behandeling te doen om de balans te herstellen.

Zorg goed voor jezelf. En voel wat je nodig hebt.

Hoe lang duurt een energetisch consult?

In het eerste consult doen we een uitgebreide intake. Het is goed om jouw klacht of wens zo goed mogelijk te begrijpen. Vervolgens krijg je een basisbehandeling welke goed is om mee te starten, om je meer aanwezig te laten zijn in je lichaam. Het eerste consult duurt zo’n 75 minuten, de daarop volgende consulten duren zo’n 50 – 60 minuten.

Kennismaken?