Lucette & Noralie: het beste duo denkbaar om je lot in handen te leggen.

Nazorg Borstkanker wordt gedreven door Lucette Vermeijden en Noralie Bonhof. Samen werken ze met veel liefde en kunde elke dag weer aan het welzijn van hun cliënten.

Lucette Vermeijden

Lucette is HBO afgestudeerd Huid- & Oedeemtherapeut, gecertificeerd Mammacare-adviseuse en Voorzitter van de Expertgroep Nazorg Borstkanker binnen de Vakgroep van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Lucette werd in 2006 tijdens haar studie geconfronteerd met een patiënte die na het ziekenhuistraject geen nazorg aangeboden kreeg en dacht dat ze het herstel helemaal zelf moest doen. In haar eentje. Haar klachten waren dusdanig verergerd dat de kwaliteit van haar leven onnodig zeer verslechterd was. Die mevrouw zal altijd een ex-borstkankerpatiënt blijven. Dat raakte Lucette zo erg dat ze meteen op onderzoek uit ging naar wat er aan nazorg geboden werd. Destijds was er (nog) vrij weinig tot niets – tot haar grote verbazing. Het werd dan ook direct haar persoonlijke missie: de nazorg verbeteren voor alle (in eerste instantie) borstkankerpatiënten in Nederland. Tijdens haar studie heeft ze alle opdrachten die ze zelf mocht invullen gewijd aan het verbeteren van de huid en het bindweefsel na beschadiging door de behandeling van borstkanker.

In 2010 studeerde Lucette af met een plan voor een nazorgcentrum. En in 2012 is het haar (nog maar 26 jaar jong) gelukt om in Haarlem een Zorg Onder Een Dak instelling (ZOED Wilhelminapark (link)) op te richten, om zo alle therapeuten te verbinden en om van daaruit Nazorg Borstkanker te praktiseren. En (hopelijk) uit te rollen. Daarnaast is Lucette ook Pilates-instructrice. Al vanaf haar 18de geeft ze les aan veel verschillende groepen; jong/ouder, geblesseerd/top-fit, mannen én vrouwen. Haar speciale Borstkanker Herstel Pilates lessen zijn een krachtige aanvulling op het nazorg traject doordat de oefentherapie zich richt op het herstel van het weefsel en de bevordering van de vitaliteit van het lymfesysteem.

Noralie Bonhof

Noralie deed dezelfde studie als Lucette, alleen een paar jaar later. Ze wilde tijdens haar studie heel graag stage lopen bij Nazorg Borstkanker, omdat ze net als Lucette het meest geïnteresseerd is in het herstellen van de huid met de onderliggende lagen en het bindweefsel – na beschadiging door de behandeling van borstkanker. Ze heeft tijdens haar studie al nascholing gevolgd over fascia/bindweefselschade en de behandeltechnieken die we bij Nazorg Borstkanker inzetten tijdens de behandeling van beschadigd weefsel door operatie, radiotherapie en/of chemotherapie. Uiteraard is ze inmiddels ook een HBO afgestuurde Huid- & oedeemtherapeut.

Het sprak voor zich dat we haar niet meer wilden laten gaan, dus na haar studie kreeg ze dan ook een baan bij Nazorg Borstkanker aangeboden; een kans die ze met beide handen aangreep. Vier dagen per week werkt ze met onnoemelijk veel plezier en toewijding in de praktijk.

Noralie geeft voornamelijk de huid- & oedeembehandelingen, meestal nadat ze samen met Lucette de uitgebreide intake heeft afgenomen. Daarnaast assisteert ze Lucette administratief en bij het aanmeten van borstprothesen en care-lingerie. Als je haar vraagt wat haar persoonlijke missie is, antwoord ze zonder aarzelen: “Ik doe echt niets liever dan mijn cliënt op haar gemak stellen en haar te helpen, met mijn kennis en ervaring, om zo min mogelijk last van het borstgebied over te houden na de behandeling van borstkanker.”

 

Ervaringen

Vlak nadat ik klaar was met chemotherapie, ben ik via mijn oncologie fysiotherapeut terecht gekomen bij Lucette. Zij toonde veel begrip, geduld en betrokkenheid voor mijn situatie en kon mij gericht helpen in mijn herstel na Borstkanker op het gebied van vitaliteit (healing touch en pilates) en huidverzorging. Daarnaast heeft...
- Liefs, Irene
“De begeleiding en behandelingen hebben mij in de tijd na de operatie heel erg geholpen. Ik had minder pijn en angst om te bewegen. Daarna hebben de pilateslessen, die ik nog steeds wekelijks doe zo veel geholpen. Zowel geestelijk als lichamelijk om mijn power weer te voelen.”
- Annemiek
“De professionele hulp die je krijgt bij het vinden van de juiste borstprothese en lingerie heeft er voor gezorgd dat in al die jaren nog nooit iemand is opgevallen dat ik maar 1 borst heb. Ik voel me daardoor echt zekerder.”
- Christina

Wij geloven in de kracht van specialisatie én samenwerking. En weten waar we het over hebben.Ook dat iedereen anders omgaat met de ziekte zelf en met het herstelproces – we zijn allemaal uniek. De ziekte, het proces en de behandelingen zijn wel in grote lijnen hetzelfde en de specifieke klachten die daarbij kunnen ontstaan zijn bij ons allemaal bekend. Daarom is het bij ons ook mogelijk om met verschillende therapievormen tegelijk en zorgvuldig op elkaar afgestemd aan jouw herstel te werken. Dat is vele malen effectiever en efficiënter. En als het niet nodig is om meerdere klachten aan te pakken, dan hoeft dat ook niet – soms is het al voldoende om goed geïnformeerd en geadviseerd te worden.

Hoe het ook met je gaat, waar je ook staat in je proces: we zijn er in ieder geval. Voor jou. Altijd.