Life is a gift. And so are you.

Hoe rot je je misschien ook voelt, nu of straks: het leven is een cadeau, net zoals jij dat zelf bent. Wij helpen je graag om het weer uit te pakken. Er zo goed mogelijk van te genieten. Het is ook niet voor niks dat wij al jaren roepen: ‘Life is a gift. And so are you’. Inmiddels mochten honderden andere lotgenoten (wat we trouwens een vreselijk woord vinden) dat al ervaren.

 

Dat houdt voor ons in dat jij bent wie je bent, dat je zo goed mogelijk kunt bewegen, dat jij je Vrouw voelt, in je eigen kracht staat en weet wat je kunt doen om de klachten waar je misschien toch mee moet leren leven, je leven niet te laten beheersen. Als je een borst moet missen (of een halve borst of twee borsten) kán het invloed hebben op je gevoel van vrouwelijkheid. En dan zijn we err voor je, ook als vrouw. Maar: lang niet alle vrouwen hebben dit. Soms is het gewoon om praktische redenen dat je kiest voor een uitwendige borstprothese. Bijvoorbeeld omdat je kleding scheef trekt, of omdat je last van je schouder of nek krijgt als je a-symmetrische borsten hebt.

Voor  de meeste vrouwen betekent het dragen van een mooie en comfortable bh met daarin de perfect passende borstprothese veel, heel veel. Je durft weer rechtop te staan, misschien zelfs wel weer met de borsten vooruit. Er gebeuren ook vaak mooie en ook emotionele dingen tijdens zo’n eerste aanmeting – en dat is alleen maar goed!

In onze winkel Jolie Care hebben we alleen maar care-lingerie op voorraad. Dat wil zeggen: een groot assortiment van lingerie die beugelloos is en voorzien van een prothesehoesje.

We hebben voorgevormde bh’s en niet-voorgevormde bh’s van de 3 beste protheselingerie merken van de wereld: Anita, Amoena en Megami. Ook onze sportswear en badkleding is allemaal geschikt voor vrouwen die vanwege de littekens geen beugels meer (ver)dragen of één of twee borstprothesen dragen.

Voor de eerste aanmeting is altijd een receptformulier nodig van je arts (mag ook van de huisarts zijn) Dit gaat in jouw dossier en wanneer je regelmatig je borstprothese vervangt (dit mag om de 2jaar) hebben we geen nieuwe verwijsbrief nodig. Indien je langer dan 4 jaar geen nieuwe borstprothese hebt genomen of je bent tussentijds bij een andere leverancier geweest dan hebben we weer een nieuw receptformulier nodig (dit zijn nu eenmaal de regels van de zorgverzekeraar, die hebben wij ook niet gemaakt).

De (aanvullende) borstprothesen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je maakt dus wel aanspraak op je eigen risico, indien deze nog niet volledig verbruikt is.

En oh ja: wij hebben met elke zorgverzekeraar in Nederland contracten.

Zoals gezegd: we hebben ook zwem- en sportprothesen. Deze worden door sommige zorgverzekeraars wel vergoed en door andere weer niet. Je kunt altijd je zorgverzekering bellen om te vragen wat de vergoedingen zijn. Een enkele zorgverzekering (ZenZ) vergoed vanuit de aanvullende verzekering ook care-lingerie. De hoogte van deze vergoeding weten wij niet, dus zorg dat je zelf op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Voor onze collectie kun je een kijkje nemen op www.borstkankerherstel.nl/lingerie.

Ervaringen

Vlak nadat ik klaar was met chemotherapie, ben ik via mijn oncologie fysiotherapeut terecht gekomen bij Lucette. Zij toonde veel begrip, geduld en betrokkenheid voor mijn situatie en kon mij gericht helpen in mijn herstel na Borstkanker op het gebied van vitaliteit (healing touch en pilates) en huidverzorging. Daarnaast heeft...
- Liefs, Irene
“De begeleiding en behandelingen hebben mij in de tijd na de operatie heel erg geholpen. Ik had minder pijn en angst om te bewegen. Daarna hebben de pilateslessen, die ik nog steeds wekelijks doe zo veel geholpen. Zowel geestelijk als lichamelijk om mijn power weer te voelen.”
- Annemiek
“De professionele hulp die je krijgt bij het vinden van de juiste borstprothese en lingerie heeft er voor gezorgd dat in al die jaren nog nooit iemand is opgevallen dat ik maar 1 borst heb. Ik voel me daardoor echt zekerder.”
- Christina
“Het begon al met het eerste telefoongesprek. Je voelde je na de schokkende diagnose Borstkanker even niet meer als patiënt met een behandelschema maar als mens/ vrouw die mocht zeggen wat zij wilt als herstelproces. Bij de eerste afspraak voelde je bij het binnenkomen geen steriele ziekenhuis/praktijk sfeer maar een...
- Angela
“Ik wist niet dat het moeilijke ademen kwam doordat het littekenweefsel van de borst zo trok aan het hele gebied rondom de ribben. Na 1 fascia behandeling kon ik al beter ademen en durf ik weer een groter rondje te hardlopen.”
- Joyce
“Toen ik klaar was met alle behandelingen tegen borstkanker, bleek het helemaal niet klaar te zijn. Er kwam nog een heel traject om weer terug te komen in mijn lijf. Bij toeval ontdekte ik Nazorg Borstkanker van Lucette en Noralie, die me daarbij enorm geholpen hebben. Samen met een aantal...
- Roelien