Vallen. Weer Opstaan. Loslaten. En Weer Doorgaan.

Door Lucette Vermeijden

Mensen vragen me nog steeds weleens, wat ga je nou eigenlijk doen met jullie eigen merk lingerie Jolie Care?

Niets helaas.

Want hoe we er ook aan trokken en sleurden: we kregen het gewoon niet van de grond.

Ondanks dat ik prachtige lingerie had ontworpen, samen met Fabiënne en Sapph lingerie, ondanks dat we een hele succesvolle crowdfundingactie hadden, ondanks dat we zelfs op het punt stonden om overgenomen te worden door een partner die ons nóg meer slagkracht kon geven, en ondanks de honderden uren die we er instaken, naast ook nog onze andere bedrijven en de baby die op komst was.

De lingerie was veel te duur om te laten maken, bleek. Waar we ook vroegen. We hadden nooit uit de kosten gekomen.

Productieproces

En achteraf gezien wist ik wel genoeg van de modellen en het ontwerpen, maar niet genoeg van het hele productieproces. En daar ging het ook op mis. De moeilijkheid van het productieproces, de klok die maar bleef tikken, de kosten die maar bleven oplopen… allemaal beren op de weg, die we niet wegkregen, wat we ook probeerden. En wie we ook ten hulp vroegen.

Het is ons dus niet gelukt. Maar daarmee was het natuurlijk niet zomaar klaar. Het heeft veel gevolgen zo’n intensief niet-geslaagd project.

Zakelijk ben ik langs de rand van de afgrond gegaan, en heb ik alle zeilen moeten bijzetten om overeind te blijven.

Dat is gelukt, met de nodige hulp vanuit mijn persoonlijke omgeving, en gelukkig is mijn praktijk Nazorg Borstkanker blijven bestaan.

Ik ben blij met dat ik alles op alles heb gezet, om Nazorg Borstkanker weer goed op de rit te kunnen krijgen. Want hierin zit nog steeds mijn missie.
En dat mijn winkeltje Jolie Care, met alle lingerie van Anita en Amoena weer lekker loopt. Mede dankzij lingeriespecialist Yvonne Putman en ervaringsdeskundige Caroline Verburg die me helpen inkopen en verkopen.

En met alles wat ik heb geleerd, tijdens het vallen, opstaan, loslaten en weer doorgaan heb ik nu een prachtige nieuwe website laten maken. Door Opwolken en met behulp van Herbert van Hoogdalem.

Ik ben superblij met mijn nieuwe website, en de mogelijkheden die het biedt.

Ook ben ik superblij met alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt (niet alleen de site, bedoel ik, maar überhaupt het voortbestaan van de zaak – ik schreef er laatst een Facebook-update over waarin ik iedereen in het zonnetje zet).

Ik ben drie jaar verder, maar ik heb voor tien jaar (bij)geleerd.

En al die lessen, die ga ik allemaal stoppen in mijn missie, die niets veranderd is: Nazorg Borstkanker voor alle vrouwen die het nodig hebben beschikbaar maken.

Liefs, Lucette.

Delen:

Op de hoogte blijven?

We durven te beweren dat er niemand meer gedreven is om betere nazorg te bieden na borstkanker dan onze oprichter: Lucette Vermeijden. En ze deelt haar visie graag met je.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen? En uitnodigingen en aanbiedingen van ons te ontvangen? We zullen je niet spammen, dus geen zorgen!

Meer blogs

Littekentherapie en behandeling bij/na borstkanker

Hoe Kan Dit Nou? Dat Niet Meer (Ex-)Borstkankerpatiënten Dit Weten?

Oedeemtherapie bij/na borstkanker

Fysio- en bewegingstherapie bij/ na borstkanker